Lokalita Roztoky u Prahy
Projektováno 2012
Realizováno 2013
Užitná plocha 90 m2
Cena stavby 0,9 mil Kč

Interier RD Roztoky

Architekti:
Kategorie: ,

obyvaci-e1390921689418

Zadání.

„Udělejte mi to tak, aby ten dům byl aspoň uvnitř moderní, zvenku to moc nepůjde.  Tohle provizorium mě vážně strašně štve. A udělějte něco, co bude … kontroverzní. Něco co se bude líbit mě a dalším 50% návštěv taky, ale co ostatních 50% lidí řekne, že to je divný…něco takovýho chci.“

Asi takhle znělo zadání klienta, kamaráda.  Řadový dům v satelitní čtvrti města, je varianta, kterou si kdysi zvolili ještě se svým bratrem hned po škole. Tenkrát šlo o investici. Po pár letech se bratr s přítelkyní odstěhovali do nového. Karel věděl, že nastává nová doba pro něj i pro dům , a že tam bude bydlet další kus svého života. Ale už nechce provizorium.

Koncepce.

Dohodli jsme se na obýváku, kuchyni, chodbě a koupelně – celé dolní patro. Vrstvu, která bude vonět – dřevo. Vrstvu, která bude a nebude – vrstvu světla.  Zrušíme ty uniformní schody, co pod nima musíte zametat a vytvoříme komoru – sklad na kola a golfový hole. Kuchyni sjednotíme a trochu oddělíme. Prosvětlíme. Obývák s jídelnou oddělíme i propojíme mezi  sebou. A nebo ne. V koupelničce schováme vše, co není nutno vidět. To co bude vidět, to sjednotíme. Chodba bude funkční a reprezentativní.

Návrh.

Materiály jsme zvolili podle jednoduchého klíče. To voňavé  – dřevo – bude z dubu a teaku. Hodí se k sobě ale liší se kresbou. Fládrování bude horizontální. To průsvitné – vrstva nevrstva – bude matný bílý opálový plast s komůrkami. Za ním budou nainstalována světla – LED pásky. Budou v rastrových pásech aby podtrhly horizontální funkce v bytě. Terasu zastřešíme jednoduchou formou na sloupech a trámech. Koupelna bude jednoduchá – bílé zařizovací předměty a lesklá CPL nábytková stěna, která schová pračku, kotel, koše na prádlo a tak.

Výroba nábytku –  http://www.burda-nabytek.cz/

Stavební práce – http://www.stavidlo.cz/